Team Kaleidoscoop

Team Kaleidoscoop bestaat uit:
Martine Oostveen, Eveline Nelissen (niet op de foto), Nikki Gulikers, Linda Eversteijn, Fabienne de Heer, Danee Klever, Judith Pol, Miet Theysmans en Irene Beckers.

Je kunt ons bereiken via onze Front-Office via de onderstaande contactgegevens:
T: 043  350 56 64 
E: info@kaleidoscoop.net
W: www.kaleidoscoop.net

 

 

Voor wie zijn we ?
Kaleidoscoop wil alle kinderen en jongeren uit Maastricht en de regio op een positieve en actieve manier in aanraking brengen met kunst en cultuur. Dit gebeurt door programma’s binnen school of na schooltijd, in de wijken, maar ook op locatie, bijvoorbeeld in het theater of museum.

We geven op deze site een breed beeld van het aanbod op het gebied van kunst, cultuur, erfgoed en mediakunst. Je kunt dit aanbod gemakkelijk in het lesprogramma integreren. Alle aanbieders zijn professionals, die vaak ook als musicus, acteur of danser op het podium staan of werkzaam zijn als beeldend kunstenaar. Vanuit hun passie voor het vak begeleiden ze kinderen en volwassenen met het ontwikkelen van hun eigen kunstzinnige creatieve vermogens. Daarnaast zijn wij penvoerder van de regeling “Cultuureducatie met Kwaliteit”. Het CmK-programma voor scholen uit Maastricht en het Heuvelland heet Toon je Talent. Meer informatie hierover vind je onder het kopje Toon je Talent op deze site.

Cultuureducatie
Via cultuureducatie komen kinderen, jongeren en hun ouders in aanraking met kunst en cultuur, ook zij die van huis uit zo'n stap niet zo snel zetten. Kaleidoscoop is het expertisecentrum cultuureducatie en functioneert als adviseur, intermediair of organisator.

Aanbod
Op deze website zie je het brede aanbod op het gebied van cultuureducatie in Maastricht overzichtelijk bij elkaar.

Heb je een specifieke vraag en vind je het antwoord niet terug op deze site?
Bel onze Front-Office 043  350 56 64 of mail via info@kaleidoscoop.net.

Wij helpen je graag met het vinden van een passende vorm.

Inspiratie

LKCA - Kunst, Cultuur en Cultureel Vermogen

 

 

Doen is de beste manier van denken

Je bent op je creatiefst wanneer je 5 jaar bent. Wanneer je 8 jaar bent, is die creativiteit alweer gehalveerd. Tegen je 44e beland je in een staat van terminale serieusheid. Structuur bepaalt je leven en de werkelijkheid hobbelt er achteraan. Deze video is een pleidooi voor het 'doen'.