Bibliotheek Meerssen - Letterconfetti

Bezoek

Deze activiteit bestaat uit een bezoek aan de bibibliotheek Meerssen.


Bezoek
Het bezoek aan de bieb staat in het teken van: zelf doen en ontdekken. In een spannende ontdekkingstocht met opdrachten ga je op zoek naar letters, klanken, rijm en ritme. Verzamel zoveel mogelijk mooie woorden. Tijdens het bezoek leer je natuurlijk ook de jeugdbibliotheek kennen en is er tijd om te spelen en te lezen.

Tip: Dit programma is interessant om te doen rondom de kinderboekenweek (2 t/m 13 oktober 2024) en de nationale voorleesdagen (22 januari t/m 1 februari 2025). Bezoek voor groep 3 mogelijk vanaf tweede helft schooljaar.

Thema's
Plezier in taal ontdekken

Belangrijkste leerdoelen
Kerndoelen: 9-54-56

Praktische informatie
Het bezoek wordt ingepland door de Jeugdbibliotheek van Bibliotheek Meerssen en je ontvangt van hen een mail.

Voor het bezoek is het noodzakelijk dat er minstens 4 vrijwilligers (leerkrachten/stagiaires/ouders) ingezet kunnen worden om het programma te begeleiden. Kinderen gaan in groepjes aan de slag, bij elk groepje hoort 1 begeleider. Bij groep 3 zijn extra’s begeleiders (meer dan 4) wenselijk.

De activiteit kan het hele schooljaar op dinsdag ingepland worden in overleg met Bibliotheek Meerssen. Voor groep 3 wordt geadviseerd het bezoek later in het jaar in te plannen zodat de kinderen al hebben kennisgemaakt met woordjes lezen en schrijven. 

Bezoek locatie Bibliotheek Meerssen: https://maps.app.goo.gl/gqUkcLWx2aZktzio9

Wil je meer weten over de Bibliotheek en wat zij nog meer doen? Klik dan hier

 

Aanbieder: Kaleidoscoop - Toon je Talent

Locatie: Bibliotheek Meerssen

Aantal lessen: 1

Duur per les: 90 min.

Datum en tijdstip in overleg