Bonnefantenmuseum - Bling, Bling!

Lessen en Bezoek

Deze activiteit bestaat uit een bezoek aan het Bonnenfantenmuseum gekoppeld aan 5 lessen op school.

Bezoek aan Bonnefantenmuseum
Tijdens het bezoek aan het Bonnefantenmuseum ontdekken de kinderen wat er allemaal te zien is in het museum. Dat doen ze onder de bevlogen begeleiding van Marijk Greweldinger. Ze worden geprikkeld om te associëren. En daar hoort bewegen en geluid maken in het museum bij. Er wordt een koppeling gemaakt met de lessen in de klas, zodat liedjes en verhalen terugkomen tijdens het museumbezoek. 

Lessen in de klas
De lessen zijn multidisciplinair; taal, muziek, beweging en beeld komen allemaal aan bod. Het is een taalproject waarin een verbinding wordt gemaakt tussen deze 4 disciplines. Dit taalproject is ontwikkeld door Marijk Greweldinger (van Kunsteducatie Het Brede Spoor).

Kinderen worden gestimuleerd in het actief beoefenen van beeldtaal, muziek, gesproken woord en beweging. De kinderen spelen associërend en improviserend met deze disciplines en vullen hun denkbeeldig rugzakje met verschillende kunstervaringen.

Belangrijkste leerdoelen
Dit programma voldoet aan de kerndoelen: 54 en 55.

Klik hier om de kerndoelen voor het leergebied kunstzinnige oriëntatie te bekijken: 

Belangrijk om te weten
De kunstdocent, Eva Van Eekeren, neemt contact op om de lessen in te plannen. Bij de start van het programma plant de kunstdocent een overleg, om uitleg te geven over de inhoud van de lessenserie en af te stemmen hoe leerkracht en kunstdocent kunnen gaan samenwerken.

Wanneer alle lessen zijn ingepland met de kunstdocent, neemt de school zelf contact op met het museum om het bezoek in te plannen. Stuur een mail naar: onderwijs@bonnefanten.nl 

Praktische informatie
Duur van de lessen: 5 x 45 minuten
Duur van het bezoek aan het Bonnefantenmuseum: 50 minuten
Bezoek locatie Bonnefantenmuseum: https://goo.gl/maps/TmrK9oDsbeQx9KtL6

Wil je gratis vervoer naar het musem? Klik voor de regeling: Gratis met je klas naar een cultuuruitje met het ov | Arriva

Wil je meer weten over het Bonnefantenmuseum en wat zij nog meer doen? Klik dan hier.

 

Aanbieder: Kaleidoscoop - Toon je Talent

Locatie: Lessen op school, bezoek bij Bonnefantenmuseum

Docent: Eva van Eekeren , Marijk Greweldinger

Aantal lessen: 5

Duur per les: 45 min.

Datum en tijdstip in overleg