Bonnefantenmuseum - BINNENSTEBUITEN - educatie tentoonstelling

Bezoek

Deze activiteit bestaat uit een bezoek aan de tentoonstelling BINNENSTEBUITEN, zeker nog te zien tot 3 november in het Bonnefantenmuseum.

De tentoonstelling BINNENSTEBUITEN gaat in op thema’s die je kent vanuit het onderwijs en is op een speelse manier opgebouwd. De tentoonstelling nodigt uit  tot spelen, onderzoeken, ervaren en filosoferen. Kunst kijken doe je namelijk niet alleen met je ogen. Door te voelen, te ruiken, te experimenten en hierover te praten, leer je jezelf en het kunstwerk begrijpen.

Bezoek aan het Bonnefantenmuseum
Vanaf het moment dat je geboren wordt, ben je onderdeel van je omgeving. Jij en de ruimte om je heen vormen een dromerig geheel. Je veilige haven is je familie, zijn jouw vriendjes, jouw kamer en steeds vaker ook jezelf. Hoe ouder je wordt, hoe sterker je merkt dat de wereld om je heen groter is dan je denkt. Je ontdekt je lichaam en karakter. Je gaat je eigen omgeving vergelijken met die van anderen, zo ontwikkel je je verder tot…. je later groot bent!

De tentoonstelling haakt aan op thema’s die je kent vanuit het onderwijs en is op een speelse manier opgebouwd. Hij nodigt uit tot spelen, onderzoeken, ervaren en filosoferen.

Thema's
- Identiteit; hoe verhoud ik me tot de wereld en hoe verhoudt de wereld zich tot mij
- Mentaal welzijn: veiligheid en geborgenheid
- Duurzaamheid
- Vluchtelingen

Belangrijkste leerdoelen
Dit programma voldoet aan de kerndoelen: 54 en 55

Belangrijk om te weten
* De tentoonstelling staat nog tot 3 november. Plan daarom het bezoek voor deze datum. (Misschien wordt de tentoonstelling verlengd)
* Je kan dit programma maar met 1 groep tegelijkertijd in het museum doen. Wil je met meer groepen komen, dan proberen we om de groepen aansluitend te boeken met een kleine pauze.

Praktische informatie
Bezoek locatie Bonnefantenmuseum, klik hier

Wil je gratis vervoer naar het musem? Klik voor de regeling: Gratis met je klas naar een cultuuruitje met het ov | Arriva

Wil je meer weten over het Bonnefanten en wat zij nog meer doen ? Klik dan hier

 

 

Aanbieder: Kaleidoscoop - Toon je Talent

Locatie: Bonnefantenmuseum

Docent: Bonnefantenmuseum planner

Aantal lessen: 1

Duur per les: 90 min.

Datum en tijdstip in overleg