Bibliotheek Meerssen - Letterconfetti

Lessen en Bezoek

Deze activiteit bestaat uit een bezoek aan de bibibliotheek Meerssen en 5 lessen beeldende vorming in de klas.


Bezoek
Het bezoek aan de bieb staat in het teken van: zelf doen en ontdekken. In een spannende ontdekkingstocht met opdrachten ga je op zoek naar letters, klanken, rijm en ritme. Verzamel zoveel mogelijk mooie woorden. Kun jij jezelf in woorden vangen?

En kun je jouw verhaal, later in de beeldende lessen in de klas, in je kunstwerk tot uitdrukking brengen?

Lessen in de klas
De lessen in de klas worden gegeven door een beeldend docent. Het zijn 5 lessen van 1,5 uur. Samen met de kunstdocent gaan de kinderen aan de slag om letterlijk vorm te geven aan de woorden die tijdens het bezoek in de bieb verzameld zijn. Op een speelse manier wordt taal omgezet in beeld.

Tip: Dit programma is interessant om te doen rondom de kinderboekenweek (2 t/m 13 oktober 2024) en de nationale voorleesdagen (22 januari t/m 1 februari 2025). Bezoek voor groep 3 mogelijk vanaf tweede helft schooljaar.

Thema's
Plezier in taal ontdekken

Belangrijkste leerdoelen
Kerndoelen: 9-54-56

Belangrijk om te weten
Bij de start van het programma plant de kunstdocent een overleg, om uitleg te geven over de inhoud van de lessenserie en af te kunnen stemmen hoe leerkracht en kunstdocent kunnen gaan samenwerken. 

Voor het bezoek is het noodzakelijk dat er minstens 4 vrijwilligers (leerkrachten/stagiaires/ouders) ingezet kunnen worden om het programma te begeleiden. Kinderen gaan in groepjes aan de slag, bij elk groepje hoort 1 begeleider. Bij groep 3 zijn extra’s begeleiders (meer dan 4) wenselijk.

De activiteit kan het hele schooljaar op dinsdag ingepland worden in overleg met Bibliotheek Meerssen. Voor groep 3 wordt geadviseerd het bezoek later in het jaar in te plannen zodat de kinderen al hebben kennisgemaakt met woordjes lezen en schrijven. 

Praktische informatie
Het bezoek wordt ingepland door de Bibliotheek Meerssen en je ontvangt van hen een mail.

Duur van het bezoek: 90 minuten

Bezoek locatie Bibliotheek Meerssen: https://maps.app.goo.gl/gqUkcLWx2aZktzio9

Meer weten over de Bibliotheek en wat zij nog meer doen? Klik dan hier

Aanbieder: Kaleidoscoop - Toon je Talent

Locatie: Lessen op school, bezoek aan Bibliotheek Meerssen

Docent: Monique van Kerkhof

Aantal lessen: 5

Duur per les: 90 min.

Datum en tijdstip in overleg