Kunstcarrousel 2024

Kaleidoscoop organiseert de Kunstcarrousel 2024 op woensdag 13 maart 2023 van 14:00 – 18:00 uur.

Een inspirerende, actieve en culturele middag waarbij er de mogelijkheid is om twee workshops van verschillende culturele partners te volgen die worden aangeboden op de locaties van de Muziekgieterij of Lumière Cinema.

Deelname is gratis.

Programmakeuze:
1. Opera Compact - Van 't padje af #zelfbewust #afgedankt (groep 3 t/m 8)
2. Fotomuseum aan het Vrijthof - De mysterieuze koffer (groep 8)
3. Limburgse Koorschool - Zing MeeR! (groep 1 t/m 6)
4. Hoge Fronten - Stiltestormbaanbox (groep 4 t/m 6)
5. Sally Dansgezelschap Maastricht - BLOB (groep 5 t/m 8)
6. PhilZuid - Magic Music Box (groep 5 t/m 8)
7. Bonnefanten - Binnenstebuiten (groep 4 t/m 8)

Opera Compact - 'Van 't padje af #zelfbewust #afgedankt
In deze workshop krijg je een voorproefje van het educatieprogramma dat Opera Compact heeft gekoppeld aan de productie van het seizoen. Deelnemers beleven een deel van de educatievoorstelling Van 't padje af#zelfbewust #afgedankt. Samsa wordt op een dag wakker en ziet zichzelf als een grote kikker. Een vrolijke zoektocht naar zelfbeeld, gespeeld door Fenna Ograjensek (zang) en Bart Oostindie (elektrische gitaar). Na het voorproefje van de voorstelling word je meegenomen door Marijk Greweldinger in een beeldende workshop.

Fotomuseum aan het Vrijthof - 'De mysterieuze koffer'
Open de mysterieuze koffer en ga aan de slag. Clues, tips, oefenopdrachten, verhalen, een expositie, het museum, fotografie... Waar leidt dit koffertje je heen? Doe de opdrachten en kom zo steeds dichterbij de oplossing.

Limburgse Koorschool - 'Zing MeeR!'
Veel kinderen zingen al vanzelf, sommige zingen zelfs al voordat ze gaan praten. Ervaar hoe je (nog meer) met kinderen kan zingen. Wat heeft de ontwikkelende kinderstem nodig? Welke spellen nodigen uit om te gaan zingen? Je ontdekt hoe je zang kan inzetten gedurende een schooldag. Zingen kan bovendien heel goed gecombineerd worden met bewegingen en bodypercussie. In de workshop ervaar je zelf hoe kinderen het begrip voor muziek ontwikkelen: vanuit ervaring naar het begrijpen en waarderen van de muzikale taal.

Hoge Fronten - 'Stiltestormbaanbox'
Wat is stilte? In deze workshop ga je op onderzoek met de Stiltestormbaanbox van theatergezelschap Hoge Fronten. De Stiltestormbaanbox is een ontdekkingsreis naar geluiden de stilte. Wetenschap en theater ontmoeten elkaar in een zelfgebouwd parcours dat zo geluidloos mogelijk afgelegd moet worden. Tijdens de workshop ontdek je wat je kan verwachten als je deze box opent voor je leerlingen in de klas. Hoe spannend is stil zijn?

SALLY Dansgezelschap Maastricht - 'BLOB'
In BLOB komen de virtuele danswereld van Another Kind of Blue en de interactieve danswereld van SALLY samen in een next level danservaring. BLOB opent een avontuurlijke wereld, die begint met… niets. Dan verschijnt er iets, is het een teken, een ding, een mens? Het is BLOB en hij/zij/het nodigt je uit om samen een nieuwe, bijzondere wereld voldans te verkennen. In deze workshop ontdek je Augmented Reality op een dansante manier. 

Phil Zuid - 'Magic Music Box'

De Magic Music Box is een schatkist vol met muzikale puzzels. Speel deze spannende en leuke spellen samen met de klas en vind de oplossing! Het doel is ze te leren over en te enthousiasmeren voor muziekinstrumenten en het symfonieorkest. Maar het is vooral een middagje vol muzikaal puzzelplezier!

Bonnefanten - BINNENSTEBUITEN 
Ontdek de wereld op een andere manier. BINNENSTEBUITEN is een tentoonstelling speciaal gemaakt voor kinderen. Je mag er aanraken, ruiken, klimmen en praten. Een ontdekkingstocht waarin je leert over de thema’s identiteit, veiligheid en geborgenheid, duurzaamheid en vluchtelingen. Laat je alvast inspireren en bouw je eigen droomwereld in deze workshop. 

 

Aanbieder: Kaleidoscoop - Professionalisering

Extra prijsinfo: Deelname is gratis

Aantal lessen: 1

Aantal deelnemers: 10 - 75

Datum en tijdstip in overleg