Bonnefantenmuseum - Binnenstebuiten - Unieke educatie tentoonstelling

Lessen en Bezoek

Deze activiteit bestaat uit een bezoek aan de tentoonstelling Binnenstebuiten, te zien vanaf 13 oktober 2023 in het Bonnefantenmuseum en is gekoppeld aan 3 lessen beeldend in de klas.

De tentoonstelling Binnenstebuiten gaat in op thema’s die je kent vanuit het onderwijs en is op een speelse manier opgebouwd. De tentoonstelling nodigt uit tot spelen, onderzoeken, ervaren en filosoferen. Kunst kijken doe je namelijk niet alleen met je ogen. Door te voelen, te ruiken, te experimenten en hierover te praten, leer je jezelf en het kunstwerk begrijpen. 

Bezoek aan het Bonnefantenmuseum

Binnenstebuiten, als de buitenkant binnen zit en de binnenkant buiten

Vanaf het moment dat je geboren wordt, ben je onderdeel van je omgeving. Jij en de ruimte om je heen vormen een dromerig geheel. Je veilige haven is je familie, zijn jouw vriendjes, jouw kamer en steeds vaker ook jezelf. Hoe ouder je wordt, hoe sterker je merkt dat de wereld om je heen groter is dan je denkt. Je ontdekt je lichaam en karakter. Je gaat je eigen omgeving vergelijken met die van anderen, zo ontwikkel je je verder tot…. je later groot bent!

In verschillende kamers voelen kinderen zich op een prikkelende manier onderdeel van een kunstwerk. Ze onderzoeken spelenderwijs en zintuigelijk verschillende thema’s. 

Lessen in de klas

De werken in de tentoonstelling vormen de inspiratiebron voor de lessen in de klas. Samen met een kunstdocent van het museum, ga je aan de slag met het maken van jouw eigen kunstwerk.

Thema's
-Identiteit; hoe verhoud ik me tot de wereld en hoe verhoudt de wereld zich tot mij
-Mentaal welzijn: veiligheid en geborgenheid
-Duurzaamheid
-Vluchtelingen

Belangrijkste leerdoelen

Dit programma voldoet aan de kerndoelen: 54 en 55

Belangrijk om te weten

- De tentoonstelling is te zien vanaf 13 oktober 2023
- Bij de start van het programma plant de kunstdocent een overleg, om uitleg te geven over de inhoud van de lessenserie en af te kunnen stemmen hoe leerkracht en kunstdocent kunnen gaan samenwerken. Ook wordt dan het bezoek aan het Bonnefantenmuseum gepland.

Ben je Toon je Talent school? Dan is dit aanbod inbegrepen in je Toon je Talent-pakket. Ben je geen Toon je Talent school? Dan maken wij een offerte op aanvraag.

Duur van het bezoek aan het Bonnefantenmuseum: 90 minuten

Links

Website Bonnefantenmuseum
Locatie via Google Maps
Regeling busvervoer ‘Limburg voor Limburg’

 

 

Naam fotograaf: ©Morena Bamberger

Aanbieder: Kaleidoscoop - Toon je Talent

Locatie: Lessen op school, bezoek bij Bonnefantenmuseum

Aantal lessen: 3

Duur per les: 90 min.

Aantal deelnemers: 20 - 30

Datum en tijdstip in overleg