Bonnefantenmuseum - BINNENSTEBUITEN - educatie tentoonstelling

Lessen en Bezoek

Deze activiteit bestaat uit een bezoek aan de tentoonstelling BINNENSTEBUITEN, zeker nog te zien tot 3 november 2024 in het Bonnefantenmuseum, en is gekoppeld aan 3 lessen beeldend in de klas.

De tentoonstelling BINNENSTEBUITEN gaat in op thema’s die je kent uit het onderwijs en is op een speelse manier opgebouwd. Hij nodigt uit tot spelen, onderzoeken, ervaren en filosoferen. Kunst kijken doe je namelijk niet alleen met je ogen. Door te voelen, te ruiken, te experimenten en hierover te praten, leer je jezelf en het kunstwerk begrijpen.

Bezoek aan het Bonnefantenmuseum
Vanaf het moment dat je geboren wordt, ben je onderdeel van je omgeving. Jij en de ruimte om je heen vormen een dromerig geheel. Je veilige haven is je familie, zijn jouw vriendjes, jouw kamer en steeds vaker ook jezelf. Hoe ouder je wordt, hoe sterker je merkt dat de wereld om je heen groter is dan je denkt. Je ontdekt je lichaam en karakter. Je gaat je eigen omgeving vergelijken met die van anderen, zo ontwikkel je je verder tot…. je later groot bent!

De tentoonstelling haakt aan op thema’s die je kent vanuit het onderwijs en is op een speelse manier opgebouwd. Hij nodigt uit tot spelen, onderzoeken, ervaren en filosoferen.

Lessen in de klas
De werken in de tentoonstelling vormen de inspiratiebron voor de lessen in de klas. Samen met een kunstdocent van het museum, ga je aan de slag met het maken van jouw eigen kunstwerk.

Thema's
* Indentiteit; hoe verhoud ik me tot de wereld en hoe verhoudt de wereld zich tot mij
* Mentaal welzijn: veiligheid en geborgenheid
* Duurzaamheid
* Vluchtelingen

Belangrijkste leerdoelen
Dit programma voldoet aan de kerndoelen: 54 en 55

Belangrijk om te weten
* De tentoonstelling staat nog tot 3 november. Plan daarom het bezoek voor deze datum. (Misschien wordt de tentoonstelling verlengd)
* Je kan dit programma maar met 1 groep tegelijkertijd in het museum doen. Wil je met meer groepen komen, dan proberen we om de groepen aansluitend te boeken met een kleine pauze.
* Je neemt zelf contact op met het museum, om het bezoek en de lessen te plannen. Stuur een mail naar: onderwijs@bonnefanten.nl 

Praktische informatie
Duur van het bezoek aan het Bonnefantenmuseum: 90 minuten

Bezoek locatie Bonnefantenmuseum, klik hier.

Wil je gratis vervoer naar het musem? Klik voor de regeling: Gratis met je klas naar een cultuuruitje met het ov | Arriva

Wil je meer weten over het Bonnefanten en wat zij nog meer doen ? Klik dan hier

 

Naam fotograaf: ©Morena Bamberger

Aanbieder: Kaleidoscoop - Toon je Talent

Locatie: Lessen op school, bezoek bij Bonnefantenmuseum

Aantal lessen: 3

Duur per les: 90 min.

Datum en tijdstip in overleg