Hollands Landschap op paneel

Pak je schildersspullen en doek en we gaan naar buiten’.

Is het maandag ? is het middag ? is het winter? Schijnt de zon ? voelt het koud aan, is het druilerig ..?? De opdracht luidt: Kies je horizon en schets jouw landschap. Bedenk vooraf het seizoen / het weertype en dagdeel. Iedereen kiest zijn eigen landschap met behulp van de beelden uit de powerpoint en plaatwerk.

Het is belangrijk dat je in je landschap een bepaalde sfeer kunt schilderen. Dat gaan we natuurlijk uitleggen hoe je dat kunt maken. Bijvoorbeeld door de manier van schilderen en kleurkeuze.

Hoe schilder je wolken ? hoe schilder je schemering  of een stille lente dag ? wolken – wind- wuivende korenvelden- stilte voor de storm- felle zonnestralen etc…allemaal natuur elementen die terug komen in je eigen gekozen landschap.
Een uitdagende opdracht geschikt voor groep 4 t/m 8.

De lessen worden gegeven door Milous Heunks en/of Juan Heurter. Milous en Juan volgden de docentenopleidingen in Tilburg en Maastricht. In de loop der jaren hebben zij de nodige leservaring opgedaan en een eigen Kinderatelier gestart. Daarnaast geven ze beiden les op diverse basisscholen, samenwerking met Kaleidoscoop onder andere Toon je Talent, United World College, BSO's, De verrijkingsklas (La Luna), individuele begeleiding (PGB), workshops aan volwassenen en teambuilding. Milous heeft ruim 20 jaar een kinderatelier bij Xonar in Maastricht. Daarnaast zijn ze werkzaam als beeldende Kunstenaars en exposeren regelmatig in binnen- en buitenland.                                                                                                            

Aanbieder: Kaleidoscoop

Locatie: Leslokaal op locatie

Docent: Milous Heunks , Juan Heurter

Prijs: € 16,75 per leerling

Extra prijsinfo: De prijs is p/ll inclusief materiaalkosten voor de lessenserie van 4,5 uur

Aantal lessen: 3

Duur per les: 3 lessen van 90 minuten

Aantal deelnemers: 20 - 40

Datum en tijdstip in overleg