Druk met Letters & Drukkunstmuseum

Creativiteit op school & bezoek Drukkunstmuseum (VO)

Overal om ons heen komen we letters tegen die een boodschap uitdragen. Denk aan reclame, flyers en affiches als drukwerk of multimedia. De taak van de grafisch vormgever is om letters op een illustratieve manier te gebruiken, zodat dit meteen onze aandacht trekt.

In de leskoffer vindt de docent alle materialen en inspirerende voorbeelden voor les(sen) Beeldende vorming op school. Leerlingen kunnen ontdekken hoe beeldend de houten en loden letters zijn door bijvoorbeeld een affiche te maken, zie afbeelding. Maar ook in persoonlijke kunstwerken kunnen letters als uitgangspunt dienen en is oneindig veel mogelijk in combinatie met andere disciplines zoals tekenen, schilderen, collage en fotografie.

De dvd 'Machina Tipografica' laat de geschiedenis van de druk- en prentkunst zien met historische beelden. Deze kan tevens als voorbereiding dienen voor het tweede deel: een bezoek aan het Drukkunstmuseum (60 min.) na afspraak.

In het museum laten indrukwekkende drukpersen, materialen en gereedschappen zien hoezeer de industriële revolutie en de uitvinding van de fotografie van grote invloed zijn geweest, dit alles tot aan het digitale tijdperk, nog maar 50 jaar geleden.

Aanbieder: Drukkunstmuseum Maastricht

Locatie: Les(sen) op school, bezoek aan het Drukkunstmuseum

Prijs: € 100,00

Extra prijsinfo: Les(sen) op school: € 50,00; borg leskoffer: € 50,00 bezoek aan museum tot 20 leerlingen € 50 (daarboven € 3 per leerling).

Aantal lessen: 2

Duur per les: 60 min.

Aantal deelnemers: 15 - 30

Datum en tijdstip in overleg