Druk met Letters & Drukkunstmuseum

Creativiteit op school & bezoek Drukkunstmuseum (PO)

Een kunstwerk maken met ....letters. Stempelen is afdrukken en dat kan ook met letters. De oudste drukvormen, de houten en loden letters, geven verrassende mogelijkheden om beeldend bezig te zijn. 

In plaats van woorden te maken is de vorm van de letter het uitgangspunt voor fantasie! Maar letters zijn ook prima te gebruiken om bijvoorbeeld een affiche, flyer of logo te maken, dan ben je met grafische vormgeving bezig. 

Eerst wordt op school een creatief werkstuk gemaakt, waarvoor letters het uitgangspunt vormen. In de leskoffer vindt de leerkracht alle materialen en inspirerende voorbeelden om op school een interessante les beeldende vorming te kunnen geven. Om een indruk te krijgen hoe vóór het digitale tijdperk in de drukkerijen gewerkt werd, kijken leerlingen in de klas de dvd 'Machina Tipografica'. Deze geeft uitleg over de geschiedenis van de druk- en prentkunst en kan tevens als voorbereiding dienen voor het tweede deel: Een bezoek aan het Drukkunstmuseum (60 min.) na afspraak.

In het museum laten indrukwekkende drukpersen, materialen en gereedschappen zien hoezeer de industriële revolutie en de uitvinding van de fotografie van grote invloed zijn geweest.

Aanbieder: Drukkunstmuseum Maastricht

Locatie: Les(sen) op school, bezoek aan het Drukkunstmuseum

Prijs: € 100,00 per groep

Extra prijsinfo: Creatieve les(sen) op school € 50,00; borg leskoffer € 50,00 Bezoek aan museum tot 20 leerlingen € 50,00. Daarboven € 3,00 per leerling extra.

Aantal lessen: 2

Duur per les: 60 min.

Aantal deelnemers: 15 - 30

Datum en tijdstip in overleg