Natuurhistorisch Museum Maastricht - Duik in de Natuurhistorie

Lessen en Bezoek

 

Duik in de Maastrichter Natuurhistorie

Deze activiteit bestaat uit een bezoek aan het Natuurhistorisch museum Maasricht en 5 lessen op school.

Tijdens het bezoek aan het Natuurhistorisch Museum spelen dieren de hoofdrol. Tijdens een muzikale interactieve rondleiding gaan de leerlingen niet alleen kijken en luisteren, maar ook voelen en als echte kleine onderzoekers aan de slag in het educatielab van het NHMM. Zo leren zij op een speelse manier iets over botten, fossielen, de onderwaterwereld van de vissen, de zeeschildpad en natuurlijk de mosasaurus, maar ook over de vogels en de vlinders!

De lessen sluiten helemaal aan op het bezoek aan het Natuurhistorisch museum. Al spelenderwijs duiken we in de onderwaterwereld van o.a. prachtige vissen en de zeeschildpad. Dit brengen we tot leven middels muziek, taal, dans, beweging en kunst.

Als aanvulling op het pakket krijgt de klas ook een aantrekkelijke leskist vol prikkelende materialen plus bij behorende digitale lessen om zelf mee te werken. Zodoende kan de leerkracht met de leerlingen zelf aan de slag met leuke verdiepende opdrachten!

Belangrijk om te weten

De kunstdocent neemt contact op om de lessen in te plannen. Bij de start van het programma plant de kunstdocent een overleg, om uitleg te geven over de inhoud van de lessenserie en af te kunnen stemmen hoe leerkracht en kunstdocent kunnen gaan samenwerken. 

Links

Website Natuurhistorisch Museum Maastricht
Locatie via Google Maps
Regeling busvervoer ‘Limburg voor Limburg’

 

Aanbieder: Kaleidoscoop - Toon je Talent

Locatie: Lessen op school - bezoek aan Natuurhistorisch museum Maastricht

Docent: Romy Endeman , Amber Rozema

Aantal lessen: 5

Duur per les: 45 min.

Aantal deelnemers: 20 - 400

Datum en tijdstip in overleg