Natuurhistorisch Museum Maastricht - Beestachtig Bezoek

Lessen en Bezoek

 

Deze activiteit bestaat uit een bezoek aan het Natuurhistorisch Museum en 6 toneellessen in de klas.

Een beestachtig bezoek aan het Natuurhistorisch Museum

Een vos is slim en sluw, een schildpad is langzaam en natuurlijk is een haas een angsthaas. Maar klopt dit eigenlijk wel? We geven dieren vaak een menselijke eigenschap zoals: een wijze uil. Maar zijn uilen eigenlijk wel wijs? Of zijn ze heel dom? Tijdens het bezoek aan het Natuurhistorisch Museum Maastricht maken we een reis langs een aantal bewoners van de Maastrichtse natuur. We gaan op onderzoek uit. Zijn deze dieren wel zoals wij soms zeggen of zijn ze heel anders? In deze interactieve les in het museum ontpoppen de leerlingen zich tot kenners over de wijze uil en zijn leven hier in Maastricht, wat hij doet en eet. En met dat eten (of beter de restjes daarvan) gaan we een heel speciaal onderzoek doen! 1 Begeleider per 25 kinderen is gewenst. 

Lessen in de klas

Een toneeldocent gaat in 6 toneellessen met de kinderen aan de slag middels kleine toneelopdrachten. Aan de hand van verschillend materiaal waaronder de bekende dierenverhalen van Toon Tellegen, de muziek van ‘carnaval des animeaux’ en filmpjes die zijn opgenomen in het museum, wordt er gewerkt aan spelopdrachten waarbij kinderen gestimuleerd worden hun creativiteit in te zetten. Samenwerken en spelplezier staan daarbij voorop!

Thema's

Eigenschappen van mensen en dieren.

Belangrijk om te weten

Bij de start van het programma plant de kunstdocent een overleg, om uitleg te geven over de inhoud van de lessenserie en af te kunnen stemmen hoe leerkracht en kunstdocent gaan samenwerken. Ook wordt dan het bezoek aan het Natuurhistorisch Museum gepland.

Praktische informatie

Duur van het bezoek aan het museum: 120 min. 

Links

Website Natuurhistorisch Museum Maastricht
Locatie via Google Maps
Regeling busvervoer ‘Limburg voor Limburg’

 

Aanbieder: Kaleidoscoop - Toon je Talent

Locatie: Lessen op school - bezoek aan Natuurhistorisch museum Maastricht

Docent: Dönci Bánki , Ingrid Cornelissen

Aantal lessen: 6

Duur per les: 45 min.

Aantal deelnemers: 20 - 40

Datum en tijdstip in overleg