Lumière - Media LAB

Lessen en Bezoek

 

Deze activiteit bestaat uit een bezoek aan Lumière Cinema, gekoppeld aan 5 lessen mediakunst in de klas.

Bezoek aan Lumière

In Lumière LAB leer je spelenderwijs hoe bewegend beeld gemaakt wordt en hoe filmmagie tot stand komt! Als maker van bewegend beeld kan je het bioscooppubliek dingen laten denken en dingen laten voelen, als een ware illusionist die met het publiek speelt! 

In Lumière LAB leer je hoe je met beelden praat en schrijft en leer je beeldtaal “spreken”.

De kinderen doen verschillende doe-opdrachten en filmspellen. Ter afsluiting van het programma krijg je twee korte animatiefilms van (professionele) makers te zien die al verschillende prijzen in de wacht hebben gesleept! Het bezoek aan Lumiére LAB kan zowel vóór als ná de lessen op school plaats vinden en is ook zonder de lessen in de klas te boeken, maar een LAB-bezoek krijgt wel meerwaarde door de lessen in de klas!

Lessen in de klas

Je leert over film (/animatiefilm) door zelf te doen. Je leert werken met de tablets en verkent de mogelijkheden om er beeld en geluid mee op te nemen. Dit doe je niet alleen, je werkt in een groepje. In samenwerking met de leerkracht wordt een thema gekozen waar de klas op het moment mee bezig is en waarop kan worden ingespeeld.

Thema's

Mediawijsheid – film – media techniek

Belangrijkste leerdoelen

SLO leerlijnen

Belangrijk om te weten

Zowel de kunstdocent (die de lessen in de klas verzorgt) als Lumière Cinema nemen aan het begin van het schooljaar contact op om de lessen in te plannen. Bij de start van het programma plant de kunstdocent (die de lessen op school verzorgt) een overleg in, om uitleg te geven over de inhoud van de lessenserie en om af te stemmen hoe leerkracht en kunstdocent kunnen gaan samenwerken.

Praktische informatie

Het bezoek aan Lumière Cinema wordt ingepland door Lumière Cinema en je ontvangt van hen een mail met alle info voorafgaand aan het bezoek. Uiteraard kan de school ook (extra) schoolvoorstellingen film bij Lumière boeken, waarbij de film(-inhoud) wordt aangepast op de leervraag van de leerkracht en er kan een inleiding/ tussengesprek en/of nagesprek aan de film worden toegevoegd> educatie@lumiere.nl

Duur van het bezoek aan Lumière-LAB: 120 minuten

Links

Website Lumière
Locatie via Google Maps
Regeling busvervoer ‘Limburg voor Limburg’

 

Aanbieder: Kaleidoscoop - Toon je Talent

Locatie: Lessen op school, bezoek aan Cinema Lumière

Docent: Nicole Mulkens , Caspar Duijsens

Aantal lessen: 5

Duur per les: 90 minuten

Aantal deelnemers: 20 - 40

Datum en tijdstip in overleg