Bonnefantenmuseum - Bling, Bling!

Lessen en Bezoek

 

Deze activiteit bestaat uit een bezoek aan het Bonnefantenmuseum en vijf lessen op school. De lessen zijn multidisciplinair; taal, muziek, beweging en beeld komen allemaal aan bod. 

Bezoek aan het Bonnefantenmuseum

Tijdens het bezoek aan het bonnefantenmuseum zullen de kinderen op een interactieve manier kennismaken met de kunst in het museum. Ook zal er een koppeling gemaakt worden met de lessen die de kinderen in de klas hebben gehad. 

Lessen in de klas

Get Lekkers is een taalproject voor kinderen van 2 tot 6 jaar, waarin een verbinding wordt gemaakt tussen de taal van het woord, de muziek, de beweging en het beeld. Get Lekkers vormt de basis van Toon je Talent en is ontwikkeld door Marijk Greweldinger (Kunsteducatie Het Brede Spoor) voor peuterspeelzalen en de groepen 1 en 2 van het basisonderwijs in Maastricht. 

Kinderen worden gestimuleerd in het actief beoefenen van beeldtaal, muziek, gesproken woord en beweging. De kinderen spelen associërend en improviserend met deze vier disciplines en vullen hun denkbeeldige rugzakje met verschillende kunstproducten, repertoire en ervaringen. Toon je Talent in de onderbouw is een vertrekpunt om uitgedaagd en geprikkeld te worden om zelf actief met de verschillende kunstuitingen te gaan werken.

Dit programma sluit aan bij de belevingswereld van peuters en kleuters en bij de bijpassende SLO-doelen.

Belangrijk om te weten

Bij de start van het programma plant de kunstdocent een overleg, om uitleg te geven over de inhoud van de lessenserie en af te kunnen stemmen hoe leerkracht en kunstdocent kunnen gaan samenwerken.

De planning van het bezoek aan het Bonnefantenmuseum ontvang je per mail van het museum. 

Links

Website Bonnefantenmuseum
Locatie via Google Maps
Regeling busvervoer ‘Limburg voor Limburg’

 

Aanbieder: Kaleidoscoop - Toon je Talent

Locatie: Lessen op school, bezoek bij Bonnefantenmuseum

Docent: Eva van Eekeren , Marijk Greweldinger

Aantal lessen: 5

Duur per les: 45 min

Aantal deelnemers: 20 - 440

Datum en tijdstip in overleg