Bezoek aan Goud! van Opera Zuid

in Opera Zuid

Bezoek aan de operavoorstelling Goud!
Wil jij ook altijd meer? De nieuwste telefoon of nog een trui? Of ben je gelukkiger zonder wensen? Deze eigentijdse kinderopera draait om een actueel thema: hebzucht.

Goud! is gebaseerd op een sprookje van de gebroeders Grimm. De componist componeerde spannende muziek op verschillende slagwerkinstrumenten, zoals een marimba, een vibrafoon, bekkens en trommels. Allemaal instrumenten die de geluiden van de zee en de vis verklanken. Een zangeres en een slagwerker spelen, zingen en musiceren en brengen het verhaal op het podium tot leven. Humor, poëzie en muziek maken deze opera tot een avontuur voor jong en oud!

Naast het bezoek aan Goud! in Opera Zuid, krijgen de leerlingen ook een kijkje in de keuken van Opera, waarbij ze alles te zien krijgen: de studio, het kostuumatelier, de kantoren en de technische ruimtes. 

Bekijk hier de trailer van Goud!

Thema's
hebberigheid – familieband – verlangen – eenzaamheid – ouderliefde – teleurstelling - zingen versus spreken – natuurgeluiden - je vereenzelvigen met de natuur.

Belangrijk om te weten
Bij de start van het programma plant de kunstdocent een overleg, om uitleg te geven over de inhoud van de lessenserie en af te kunnen stemmen hoe leerkracht en kunstdocent kunnen gaan samenwerken. Ook wordt dan het bezoek aan Opera Zuid gepland.

Duur van het bezoek aan Opera Zuid is ongeveer 2 uur en bestaat uit:

De voorstelling Goud! met nagesprek en een kijkje in de ‘keuken’ van Opera Zuid. 

De voorstelling is te zien op:

Woensdag 12 mei 2022
Donderdag 13 mei 2022

Klik hier voor het adres van Opera Zuid. 

Wil je meer weten over Opera Zuid en wat zij nog meer doen ? Klik dan hier

Aanbieder: Kaleidoscoop - Toon je Talent

Locatie: Opera Zuid

Aantal lessen: 1

Duur per les: 120 min.

Aantal deelnemers: 20 - 40

Datum en tijdstip in overleg