Bezoek aan Heartbeat van philharmonie zuidnederland en SALLY Dansgezelschap Maastricht

in Theater aan het Vrijthof

Bezoek aan Heartbeat
Ken jij dat? Je hoort muziek en plots ben je vrolijk, je voelt weer wat je diep vanbinnen wil. Stilzitten lukt niet meer, je danst! HeartBeat is een wervelend dansconcert van philharmonie zuidnederland met vijf dansers van Sally Dansgezelschap Maastricht.

Een jongen vindt zijn hartslag terug door dans en muziek. Deze zoektocht resulteert in een hartstochtelijk concert met muziek en dans waarin het gaat om het samenspel van dansers en musici, ieder met hun eigen instrument. Van welke muziek gaat jouw hart sneller kloppen? Of heeft de dans juist je voorkeur? Of zijn het de lessen beeldende vorming die aansluiten op de voorstelling?

Het bezoek aan de voorstelling bestaat uit een minifestival met korte optredens van musici en dansers voor kleine groepen gevolgd door het dansconcert HeartBeat in de zaal. Het hele project daagt leerlingen uit om te onderzoeken waar hun hart sneller van gaat kloppen. En stelt soms ongemakkelijke vragen: wat gebeurt er als je geen Heartbeat hebt en als je die wel hebt, durf je je daar dan over uit te spreken? 

Thema's
Jezelf leren kennen en houden van jezelf.

Extra materiaal
Het lesmateriaal bestaat uit muziek- en dansopdrachten die een beroep doen op het onderzoekend, creërend en reflecterend vermogen van de leerling. Daarmee gaan ze op zoek naar waar hun hart sneller van gaat kloppen, naar hun passie. In een persoonlijk logboekje beantwoorden ze vragen, maken ze opdrachten en beschrijven ze wat ze van de muziek en dans vinden. Een veilige manier om persoonlijke gedachten onder woorden te brengen. 

Duur van de voorstelling: Heartbeat is een korte muziek- en dansvoorstelling van 35 minuten met als voorprogramma een minifestival van 30 minuten.

De voorstelling is te zien op
30 november om 10:15u en 13:00u.

De regeling gratis vervoer naar het Theater aan het Vrijthof.
Klik hier voor de regeling.

Klik hier voor het adres van Theater aan het Vrijthof.

Wil je meer weten over philharmonie zuidnederland en wat zij nog meer doen ? Klik dan hier

Wil je meer weten over SALLY en wat zij nog meer doen ? Klik dan hier

Aanbieder: Kaleidoscoop - Toon je Talent

Locatie: Theater aan het Vrijthof

Aantal lessen: 1

Duur per les: 65 min.

Aantal deelnemers: 20 - 40

Datum en tijdstip in overleg