2021: Een ruimtereis

i.s.m. Het Laagland

Deze activiteit bestaat uit een bezoek aan de voorstelling ‘2021: Een Ruimtereis’ in theater Kumulus gekoppeld aan 10 lessen dans op school.

Bezoek aan ‘2021: Een Ruimte reis’ een muzikaal sciencefiction avontuur. 
Bedtijd. Tanden poetsen, verhaaltje lezen, een laatste kus. En dan … gaat het licht uit. Welke avonturen wachten op je in de dromen van vannacht? In '2021: Een Ruimtereis' laten twee astronautjes in spé hun fantasie sneller reizen dan het licht. In deze verbluffende ‘houtje-touwtje kleuter-sciencefiction’ gaan twee fantasievolle geesten dapper het avontuur van de nacht aan. 

De slaapkamer ontpopt zich tot een spectaculair lanceringsplatform. Drie, twee, één … Daar gaan ze! Voor iedereen die nog weet óf juist vergeten is hoeveel durf ervoor nodig is om in slaap te vallen, in het donker te stappen en niet te weten wat er gaat komen. Met gewichtloze dromen, buitenaardse humor en live gemaakte geluidseffecten laat deze ode aan verbeeldingskracht, moed én de film 2001: A Space Odyssey niemand onberoerd.

Lessen op school
Elementen uit deze voorstelling zijn uitgangspunt voor de danslessen. De dansopdrachten zijn afwisselend en prikkelen diverse kwaliteiten van de leerlingen. Zowel reproductieve als creatieve opdrachten komen aan bod. De creativiteit en het onderzoekend vermogen van de leerlingen worden geprikkeld. Daarbij wordt afgewisseld tussen individuele opdrachten, werken in tweetallen en groepsopdrachten. Sommige opdrachten worden iedere les herhaald en verdiept. Toch is iedere les weer anders en staan er nieuwe dansopdrachten centraal. De danslessen worden gegeven door Anouk Habets en Myrthe Schoenmakers.

Thema's
Dromen - durf hebben - ergens in geloven - ergens in stappen zonder te weten wat er komen gaat.

Belangrijkste leerdoelen
Kerndoelen: 34, 37, 54.

Klik hier voor de SLO leerlijnen.

Extra materiaal
Bij de voorstelling ontvang je educatiefilmpjes, zodat de leerlingen de personages alvast leren kennen en meer te weten komen over het thema. Ook worden de leerlingen aangemoedigd zelf muziek te maken en te spelen: hoe maak je zelf buitenaardse geluiden en hoe is het om gewichtloos in de ruimte te zijn?

Belangrijk om te weten
Bij de start van het programma plant de kunstdocent een overleg, om uitleg te geven over de inhoud van de lessenserie en af te kunnen stemmen hoe leerkracht en kunstdocent kunnen gaan samenwerken.  

Ben je Toon je Talent school? Dan is dit aanbod inbegrepen in je Toon je Talent-pakket. Ben je geen Toon je Talent school? Dan maken wij een offerte op aanvraag.

Praktische informatie

speeldata: 

  • maandag 11 oktober 2021 om 13:15u

  • dinsdag 12 oktober 2021 om 10:15u en 13:15u

  • woensdag 13 oktober 2021 om 10:15u

  • donderdag 14 oktober 2021 om 10:15u

  • maandag 8 november 2021 om 13:15u

  • dinsdag 9 november 2021 om 10:15u en 13:15u

  • woensdag 10 november 2021 om 10:15u

Duur voorstelling: 55 minuten.

Locatie: theater Kumulus, adres klik hier.  

Wil je meer weten over Het Laagland en wat zij nog meer doen ? Klik dan hier

 

Bestanden

Naam: Lesmateriaal 2021 Een Ruimtereis (002).pdf
Datum: 09-11-2021
Type: PDF document
Grootte: 556 kB
   

Aanbieder: Kaleidoscoop - Toon je Talent

Locatie: Lessen op school, voorstelling bij theater Kumulus

Docent: Anouk Habets , Myrthe Schoenmakers

Aantal lessen: 10

Duur per les: 45 min.

Aantal deelnemers: 20 - 40

Datum en tijdstip in overleg