Aardmannetjes

De Aardmannetjes/vrouwtjes/dieren zijn figuren die worden opgebouwd uit kleivormen. Twee armen, twee benen, twee handen, buik, hoofd inclusief ogen en mond: alles zit erop en eraan!

Kleuters tekenen vaak zo’n soort mensjes. Het zijn eenvoudige, getekende poppetjes. Ze worden ook wel kopvoeters genoemd. Als je goed kijkt, lijken deze 'Aardmannetjes' veel plezier te hebben. Vrolijke figuren die gemaakt zijn van klei. Verschillende bouwvormen van klei zijn aan elkaar geregen/gestapeld. Bovenop iedere kleitoren is het gezicht van een mannetje, vrouwtje of dier uitgebeeld.

De lessen worden gegeven door Milous Heunks en/of Juan Heurter. Milous en Juan volgden de docentenopleidingen in Tilburg en Maastricht. In de loop der jaren hebben wij de nodige leservaring opgedaan en een eigen Kinderatelier gestart. Daarnaast geven wij beide les op diverse basisscholen, samenwerking met Kaleidoscoop onder andere Toon je Talent, United World College, BSO's, De verrijkingsklas (La Luna), individuele begeleiding (PGB), workshops aan volwassenen en teambuilding. Milous heeft ruim 20 jaar een kinderatelier bij Xonar in Maastricht. Daarnaast zijn wij werkzaam als beeldende Kunstenaars en exposeren regelmatig in binnen en buitenland. 

*****
Corona-maatregelen:
Het aanbod 2020-2021 is onder voorbehoud. Het programma wordt aangepast op de geldende Corona maatregelen op het moment van uitvoering.

Aanbieder: Kaleidoscoop

Locatie: Leslokaal op locatie

Docent: Milous Heunks

Prijs: € 9,00 per leerling

Extra prijsinfo: € 2,50 materiaalkosten per leerling

Aantal lessen: 3

Duur per les: 90 min

Aantal deelnemers: 20 - 30

Datum en tijdstip in overleg