Op pad door… Meerssen!

Deze activiteit bestaat uit een interactief programma door Meerssen gekoppeld aan 4 lessen mediakunst en beeldende vorming in de klas. 

Lessen in de klas:
Onder begeleiding van beeldend docente Nicole Mulkens gaan de kinderen na de fietstocht door Meerssen het bezoek aan de Basiliek van Meerssen aan de slag over de gebrandschilderde ramen.

De afbeeldingen in deze ramen vertellen een verhaal. Vroeger werden verhalen vaak beeldend verteld, aangeien maar weinig mensen konden lezen.

Tegenwoordig vertellen we verhalen nog steeds beeldend, maar kunnen we met behulp van animaties nog een extra dimensie toevoegen, namelijk beweging en geluid!

We laten ons inspireren door deze techniek en gaan onze eigen versie maken, namelijk ‘papier in lood’. Deze werken gaan we in stop-motion animatie tot leven wekken.

Rondleiding door Meerssen:
Op pad gaan met historici Lucy Willems en Kris Förster is de beste manier om op een speelse en tegelijkertijd informatieve manier Meerssen beter te leren kennen.  Al fietsend en wandelend vertellen ze over de geschiedenis van Meerssen.

Waar gewenst en mogelijk wordt een rondleiding altijd toegespitst op de wensen van de docent (en het curriculum). De tocht is vooral een vraag- en antwoordspel, dat leerlingen uitdaagt goed om zich heen te kijken, terwijl voortdurend de verbinding met hun eigen leefwereld wordt gelegd.

Thema's:
Geschiedenis, cultureel erfgoed

Belangrijkste leerdoelen:
Klik hier voor de SLO leerlijnen.

Docenten kunnen hier kijken voor een indruk van het project.

Belangrijk om te weten:
Bij de start van het programma plant de kunstdocent een overleg, om uitleg te geven over de inhoud van de lessenserie en af te kunnen stemmen hoe leerkracht en kunstdocent gaan samenwerken. Ook wordt dan de rondleiding gepland.

De lessen worden ingepland ná de rondleiding. En voor de lessen is er voldoende tafelruimte per leerling nodig.

Deze activiteit vindt bij voorkeur plaats in het eerste deel van het schooljaar (dus nog 2020).

Wil je meer weten over het LGOG en wat zij nog meer doen? Klik dan hier.

*****
Corona-maatregelen:
Het aanbod 2020-2021 is onder voorbehoud. Het programma wordt aangepast op de geldende Corona maatregelen op het moment van uitvoering.

 

Aanbieder: Kaleidoscoop - Toon je Talent

Locatie: TJT ruimte op locatie

Docent: Nicole Mulkens

Aantal lessen: 4

Duur per les: 90 min

Aantal deelnemers: 20 - 30

Datum en tijdstip in overleg