Interview met ...

vrijdag 1 maart 2024

Een nieuwe rubriek. Met als eerste aan het woord: collega Danee Klever.

Met deze maandelijkse rubriek willen we bekende en nieuwe gezichten in het netwerk van Kaleidoscoop onder de aandacht brengen. Dat kan een collega binnen ons team zijn, een culturele partner of een kunst(vak)docent. 
Maak nader kennis met Danee Klever. Behoort sinds een boel nieuwe gezichten binnen het team inmiddels tot een 'oude' bekende. Wat doet ze precies binnen Kaleidoscoop, wat zijn haar passies ?

 

Kun je jezelf voorstellen?
Zeker! Mijn naam is Danee, ik ben 29 jaar, ik geef met heel veel plezier wekelijks diverse yoga- en danslessen binnen mijn eigen dansschool Dansstudio Maastricht. Daarnaast ga ik graag uiteten, naar het theater, padellen en probeer ik elk jaar weer nieuwe steden en landen te ontdekken.

Wat doe je precies binnen team Kaleidoscoop?
Binnen Kaleidoscoop ben ik nu zo’n 6,5 jaar Cultuurcoach Jongerencultuur. Dat houdt in dat ik diverse activiteiten, vaak in samenwerking met andere partijen zoals sport en welzijn, voor jongeren organiseer. Deze activiteiten zijn heel divers en vinden altijd na schooltijd en in vrije tijd plaats. Ik probeer in ieder geval naar de behoefte en mogelijkheden van verschillende (groepen) jongeren te luisteren en naar aanleiding daarvan iets te organiseren waar er zo weinig mogelijk drempels zijn.

Drempels?
Drempels die bijvoorbeeld te maken hebben met financiën, de locatie, de taal of de leeftijd en ervaring van andere deelnemers.

Welke ervaring op het gebied van cultuureducatie heeft de meeste indruk op jou gemaakt?
Als kind kreeg ik de kans om de choreografie van de videoclip ‘Thriller’ uit te zoeken en aan te leren aan mijn klasgenoten in aanloop naar onze musical. Mijn meester gaf mij de ruimte om mijn grootste passie zelfs onder schooltijd te uiten. Deze ervaring, maar vooral ook erkenning voor mijn danstalent, heeft veel indruk op mij gemaakt.

Welke boodschap wil jij aan kinderen meegeven op het gebied van cultuureducatie?
Maak vooral dat wat jij graag wil maken, ook al is dat soms (net) anders dan de opdracht was. Alleen daardoor ontwikkel je je eigen creativiteit én worden de docenten juist ook door jou geïnspireerd om anders naar de opdracht te kijken. Iedereen is anders en juist door cultuureducatie krijg je de mogelijkheid om je identiteit te ontdekken en te vormen.

Waar kijk je nog naar uit?
Ik kijk ontzettend uit naar de grotere evenementen die ik (mede)organiseer zoals Museumnacht Maastricht, de Kunstcarrousel, de Lente Experience en Koningsdag op het Vrijthof. Deze evenementen hebben veel voorbereiding nodig, waarbij er op grote lijnen én op details moet worden gelet en waar veel partners bij betrokken zijn. Een hele verantwoordelijkheid dus, maar als uiteindelijk alles loopt en deelnemers tevreden zijn, dan is het voor mij een geslaagd event.

Succes dan alvast daarmee !
Dank je.