Bezoek aan Museum op z’n kop!

i.s.m. Kunstdagen Wittem

De Theatervoorstelling ‘Museum op z’n kop!’ van studio Dondersteen gaat over de saaie Meneer B. die het graag goed wil doen. Hij heeft sinds kort een nieuwe baan: Meneer B. mag de wacht houden bij de kostbare museumstukken in het Museum van de Vergeten Tijd. Vanavond is zijn eerste avond in de zaal met belangrijke voorwerpen uit de wereldgeschiedenis. Hij mag het Ei van Columbus bewaken, de Wijnkan van Odysseus, de Hoed van Buffalo Bill en de Hamer van Thor, om er maar een paar te noemen.
Hij doet natuurlijk vreselijk zijn best! Als hij ontdekt dat één van de schilderijen aan de muur scheef is komen te hangen, probeert hij dit onmiddellijk op te lossen. Dat is het begin van een hilarisch avontuur vol met onverwachte wendingen, waarbij zowel historische feiten als persoonlijke herinneringen van Meneer B. door elkaar heen lopen. Een hilarische duik in het verleden, met veel maffe momenten en muziek.

Op een lichte en luchtige manier met veel humor zien we Meneer B. worstelen met de tijd en zijn eigen geheugen. De voorstelling gooit alle tijden door elkaar, zowel de historische feiten als de persoonlijke herinneringen van Meneer B. Dit levert een hilarische en tegelijkertijd ontroerend beeld op van een man die volledig de weg kwijt is, maar door zijn improvisatievermogen weet te overleven.

Thema's
Geschiedenis, beeldende kunst, Verschil tussen denken – doen, afspraken, improvisatie, fantasie - verbeelding – werkelijkheid, hokjes-denken, museum.

Deze voorstelling vindt plaats op vrijdag 17 september 2021.

Duur van het bezoek aan ‘Museum op z’n Kop!’: ongeveer 50 minuten.

Ben je geen Toon je Talent school? Dan maken wij een offerte op aanvraag.

Wil je meer weten over de Kunstdagen Wittem en wat zij nog meer doen? Klik dan hier.

Aanbieder: Kaleidoscoop - Toon je Talent

Locatie: Kloosterbibliotheek van Wittem

Aantal lessen: 1

Duur per les: 50 min.

Aantal deelnemers: 20 - 40

Datum en tijdstip in overleg