Bezoek aan Radio Walvis van philharmonie zuidnederland

in Theater Kumulus of op school

Bezoek aan Radio Walvis
‘Radio Walvis’ is een geestige, poëtische vertelling over Pilu, een Inuit meisje, die haar eigen spannende radioshow maakt. Het verhaal speelt zich af in een wonderlijk wit decor met Arctische dieren. De prachtige verbeelding van dit eeuwenoud Inuit sprookje, staat in pijnlijk contrast met de huidige situatie van de Noordelijke IJszee. Wetenschappers hebben daar gigantische hoeveelheden plastic ontdekt. ‘Radio Walvis’ is een humoristische en spannende vertelling in een betoverend decor dat volledig is opgebouwd uit gerecycled materiaal, een stille getuige van de problematiek van de plastic soep.

“De Inuit geloven dat alles een ziel of een geest heeft, net als mensen. Inuit verhalen zijn daarom anders. Het zijn een soort reisverhalen, vaak zonder eindbestemming.”

'Radio Walvis' is een productie van philharmonie zuidnederland in co-productie met Schippers & Van Gucht.

Bekijk hier de teaser van 'Radio Walvis'. 

Thema's
zorg voor je omgeving - omgaan met verdriet.

Extra materiaal
Met prachtig ontworpen digitaal lesmateriaal maak je met je leerlingen kennis met de wereld van ‘Radio Walvis’. Vanuit de drie disciplines uit deze voorstelling, vormgeving, drama en muziek, leren jullie Pilu kennen en brengen jullie afval tot leven door er zelfs muziek mee te maken! Na de voorstelling blik je door middel van je eigen radioshow samen terug op wat je gezien en meegemaakt hebt.

Klik hier voor het lesmateriaal.

Praktische informatie
De voorstelling vindt plaats op school in de speelzaal of gymzaal of in theater Kumulus, dat hangt af van het aantal intekeningen op dit programma.

Duur van de voorstelling: 50 minuten.

Klik hier voor het adres van theater Kumulus.

De voorstelling is te zien op
10 maart 2022
11 maart 2022
14 maart 2022

Wil je meer weten over philharmonie zuidnederland en wat zij nog meer doen ? Klik dan hier

Aanbieder: Kaleidoscoop - Toon je Talent

Locatie: Theater Kumulus

Aantal lessen: 1

Duur per les: 50 min.

Aantal deelnemers: Maximaal 40

Datum en tijdstip in overleg