Bezoek aan BROER van philharmonie zuidnederland

in Theater aan het Vrijthof

Bezoek aan BROER!
BROER! is een spannend, me-doe concert van het gehele symfonieorkest (en dat is bijzonder). De voorstelling speelt zich af rondom het verhaal van de broers Ketim en Raban. Ketim geeft een verrassingsfeest voor zijn tweelingbroer Raban, maar die wil niet komen. Er is iets gebeurd wat alleen door een oprechte 'sorry' van beide broers kan worden opgelost. De beeldende muziek van Verdi, het verhaal én de participerende leerlingen maken dit concert tot een belevenis. Alles wat normaliter niet gebruikelijk is tijdens een klassiek concert mag nu juist wel: opstaan om een wave te maken, luid klappen, dansen en spreekkoren aanheffen. Meedoen is plezierig en vooral leuk als je het goed kan! Dat is op school gemakkelijk voor te bereiden met het toegankelijke digitale lesmateriaal.

Bekijk hier de teaser van BROER!.

Lessen in de klas door de muziekdocent

Let op! Er kan alleen worden ingetekend op dit programma als de Talent docent (de muziekdocent), de voorbereidende lessen in de klas met de kinderen doet.

De muziek docent gaat aan de slag met de voorbereiding van het interactieve concert en laat de kinderen kennismaken met wat een symfonie orkest is. De liedjes worden uit het hoofd gezongen tijdens de voorstelling. philharmonie zuidnederland heeft hiervoor de website BROER! gemaakt, met instructievideo's voor alle liedjes die de kinderen samen met het orkest gaan zingen tijdens de voorstelling.

De website BROER! bereik je via deze link: klik op start en je bent begonnen!

Voorop staat dat de leerlingen plezier hebben bij het zingen en dat ze Ketim, de acteur die in alle instructievideo's te zien is, graag willen helpen om een zo mooi mogelijk feest te maken voor zijn broer.

Thema's

  • Samenwerken en omgaan met conflicten; de thematiek van de voorstelling vormt de aanleiding voor een gesprek in de klas over ruzie maken en weer goed maken, over karaktereigenschappen en over het voelen en herkennen van emoties bij de ander.

  • Ook komt het thema 'feest' aan bod.

 Belangrijkste leerdoelen

  • Kennismaken met muziekinstrumenten in de voorstelling en het lesmateriaal.

Belangrijk om te weten
Bij de start van het programma plant de kunstdocent een overleg in, om uitleg te geven over de inhoud van de lessenserie en om af te kunnen stemmen hoe leerkracht en kunstdocent kunnen gaan samenwerken.

Praktische informatieVoorstelling
data: dinsdag 31 mei 2022.
Tijd: 13:15 uurDuur
voorstelling: 55 minuten.

De regeling gratis vervoer naar Theater aan het Vrijthof 
Klik hier voor de regeling.

Klik hier voor het adres van Theater aan het Vrijthof. 

Wil je meer weten over philharmonie zuidnederland en wat zij nog meer doen ? Klik dan hier.  

Aanbieder: Kaleidoscoop - Toon je Talent

Locatie: Theater aan het Vrijthof

Aantal lessen: 1

Duur per les: 55 min.

Aantal deelnemers: 20 - 40

Datum en tijdstip in overleg