App je even voor mij ? (voorstelling in de klas)

Hoe ver ga jij?

Jouw leerlingen zijn lucky bastards. Jullie school is getuige van een primeur: de presentatie van een nieuwe spraakmakende app die zij - en zij alleen -  mogen uittesten. De app biedt hun een simpele mogelijkheid om heel snel rijk en beroemd te worden. Daar zijn alleen wat privégegevens voor nodig. En de bereidheid iets uit je persoonlijk leven online te delen. Geen probleem, toch? Maar hoeveel zijn de leerlingen bereid van zichzelf bloot te geven? Wat is de prijs die ze betalen voor een kleine kans op eeuwige roem? 

Het Laagland & Toneelgroep Maastricht maken met ‘App je even voor mij’ theater in de klas, in de sluwe verpakking van een gelikt verkooppraatje. Een moderne en snelle Faust-sage, met een digitale duivel in de vorm van een revolutionaire appbedenker. Confronterend en dicht op de huid gespeeld theater dat gegarandeerd beklijft en bevraagt.  

Thema’s
- Je grenzen leren kennen
- Belang van privacy
- Alles opzij zetten voor geld en roem
- Goed en kwaad

Te boeken via Mirjam Stam van Het Laagland
E: mirjam@hetlaagland.nl
T: 046 400 7273
W: www.toneelgroepmaastricht.nl en www.hetlaagland.nl

Educatiemateriaal
Bij deze voorstelling is de bijpassende app Instafame ontwikkeld. Met informatie over privacy en ludieke tips om rijk en beroemd worden, maar het biedt ook hulp voor het maken van een verslag. Deze app fungeert als leidraad bij het nagesprek. Met de app Instafame kunnen ze ook later in de klas aan de slag. 

Praktische info
Duur: voorstelling + nagesprek binnen 1 lesuur.
Voor wie: voor alle schooltypen en vanaf klas 3 (vanaf klas 2 in overleg).
Speelperiode: 10 mei t/m 10 juni 2021 (data wel onder voorbehoud gezien de huidige corona maatregelen en ontwikkelingen)
Kosten: € 250 per voorstelling, bij meer dan 6 voorstellingen is een korting mogelijk. Wij accepteren ook de CJP Cultuurkaart. 

Dit is de allerlaatste reeks van 'App je even voor mij'. Vanaf volgend schooljaar komt er weer een nieuwe klassenvoorstelling i.s.m.  Toneelgroep Maastricht!

Praktische informatie

 

 

Aanbieder:

Prijs: € 250,00 per voorstelling

Aantal lessen: 1

Aantal deelnemers: 20 - 30

Datum en tijdstip in overleg