Broer i.s.m. philharmonie zuidnederland: GEANNULEERD !

Deze activiteit bestaat uit een bezoek aan de voorstelling 'Broer' gekoppeld aan 4 lessen mediakunst in de klas.

Bezoek aan de voorstelling Broer
‘Broer’ is een spannend, mee-doe concert van het gehele symfonieorkest (en dat is bijzonder). De voorstelling speelt zich af rondom het verhaal van de broers Ketim en Raban.
Ketim geeft een verrassingsfeest voor zijn tweelingbroer Raban, maar die wil niet komen. Er is iets gebeurd wat alleen door een oprechte ‘sorry’ van beide broers kan worden opgelost.

De beeldende muziek van Verdi, het verhaal én de participerende leerlingen maken dit concert tot een belevenis. Alles wat normaliter niet gebruikelijk is tijdens een klassiek concert mag nu juist wel: opstaan om een wave te maken, luid klappen, dansen en spreekkoren aanheffen. Meedoen is plezierig en vooral leuk als je het goed kan! Dat is op school gemakkelijk voor te bereiden met het toegankelijke digitale lesmateriaal.

Lessen in de klas door de leerkracht:
Philharmonie zuidnederland heeft hiervoor de website BROER! gemaakt, met instructievideo’s voor alle liedjes die de kinderen samen met het orkest gaan zingen tijdens de voorstelling. De website BROER! bereik je via deze link. Klik op start en je bent begonnen!

Er zijn 5 lessen die je zelf geeft ter voorbereiding. Daarnaast is er een korte video over het orkest die je de dag voor je naar de voorstelling gaat, aan de kinderen laat zien.

De liedjes worden uit het hoofd gezongen tijdens de voorstelling! Dat vraagt veel herhaling, dus zing ze ook tussendoor. Voorop staat dat de leerlingen plezier hebben bij het zingen en dat ze Ketim, de acteur die in alle instructievideo’s te zien is, graag willen helpen om een zo mooi mogelijk feest te organiseren voor zijn broer.

Lessen in de klas door de kunstdocent:
Er worden 4 lessen mediakunst gegeven door Nicole Mulkens. De kinderen gaan in groepjes aan de slag met het maken van een korte animatie film rondom de thema’s die worden aangereikt in de voorstelling. Ze werken o.a. met i-pads en een greenscreen.

Tip! 
De actieve voorbereiding van de leerlingen in de klas biedt mogelijkheden om samen te werken met de lokale muziekschool of muziekvereniging. Philharmonie zuidnederland denkt graag mee!

Thema’s:
-Samenwerken en omgaan met conflicten; de thematiek van de voorstelling vormt de aanleiding voor een gesprek in de klas over ruzie maken en weer goed maken, over karaktereigenschappen en over het voelen en herkennen van emoties bij de ander.
-Ook komt het thema ‘feest’ aan bod.

Belangrijkste leerdoelen:
-Kennismaken met muziekinstrumenten in de voorstelling en het lesmateriaal.
-Leren samenwerken door samen tot één product te komen.
-Leren een verhaal om te zetten in beeldtaal, zowel in het beeldend ontwerpen 2 dimensionaal als in film.

Klik hier voor de SLO leerlijnen.

Belangrijk om te weten:
Bij de start van het programma plant de kunstdocent een overleg in, om uitleg te geven over de inhoud van de lessenserie en om af te kunnen stemmen hoe leerkracht en kunstdocent gaan samenwerken.

Speeldatum Broer: donderdag 27 mei 2021
Speeltijd: om 10.15 en 13.15 uur
Locatie: Theater aan het Vrijthof
Duur: 60 minuten

Gratis busvervoer
Philharmonie zuidnederland maakt het mogelijk voor onderstaande scholen, om gebruik te maken van gratis busvervoer bij bezoek aan de voorstelling.

Bs Letterdoes, Bs Het Mozaïk, Bs Emile Wesly, Bs St. Oda, Obs De Regenboog, KC De poort, Obs Kring, KC Manjefiek, IKC De Geluksvogel en SBO De Talententuin 

Wil je hiervan gebruik maken, stuur dan een mail naar: info@kaleidoscoop.net 

Wil je meer weten over philharmonie zuidnederland en wat zij nog meer doen? Klik dan hier.

*****
Corona-maatregelen:
Het aanbod 2020-2021 is onder voorbehoud. Het programma wordt aangepast op de geldende Corona maatregelen op het moment van uitvoering. 

Praktische informatie

 

 
What do you want to do ?
New mailCopy

Aanbieder: Kaleidoscoop - Toon je Talent

Locatie: TJT ruimte op locatie

Docent: Nicole Mulkens

Aantal lessen: 4

Duur per les: 90 min

Aantal deelnemers: 20 - 30

Datum en tijdstip in overleg