PING

Esther de Koning i.s.m. Theater a/h Vrijthof

Deze activiteit bestaat uit een bezoek aan de voorstelling Ping gekoppeld aan 6 lessen in de klas: schrijven in de klas en toneelspelen. 

Bezoek aan: Ping
‘Alles was ineens helemaal anders. Maar anders wordt na een tijdje ook weer gewoon.’

Ping beleeft veel avonturen, genoeg voor een serie theatervoorstellingen, geschreven en gespeeld door Esther de Koning. ‘Ping’ is de eerste voorstelling in de serie, waarin het meisje Ping vertelt hoe alles zo gekomen is; over haar moeder die voorgoed naar Mexico vertrok na de ruzies thuis, over haar opa en oma, over buurvrouw en politieagente Toos, over het eiland waar zij wonen, over het klusbedrijf van Fred en hoe haar niet zo handige vader Fred plotseling verdween.

‘Ping’ is een absurde, komische, fantasievolle én ontroerende voorstelling waarin Esther de Koning switcht van personage naar personage.

Lessen in de klas:
Ping is een meisje met veel fantasie en verbeelding. Dit kan ze goed gebruiken want ze maakt ingrijpende dingen mee. Maar is alles waar wat ze vertelt? Samen met Esther de Koning gaan jullie schrijven: een persoonlijk verhaal wat niet waar hoeft te zijn. Fantasie en humor staan voorop.

Esther schreef vele toneel scenario's, natuurlijk onder andere voor haar eigen solovoorstellingen en ze is regisseuse en theaterdocent. Ze neemt de klas mee in het vak scenario schrijven.

Met Olivia van de Koppel gaan jullie twee lessen personages en scenes spelen uit ‘Ping’. Denk aan een toneelscène waarin het gaat over emoties. Of aan de Mexicaanse bruiloft: een toneelscène waarin het gaat over improvisatie, muziek en timing. Ook spelen we ‘Het Van Alles En Nog Wat Klusbedrijf van Fred'. Humor, fantasie én het uitvergroten van de emoties geeft hilarisch spel in de klas.

Olivia van de Koppel is theaterdocent en regisseuse van ‘Ping 2’.

Thema's:
Missen, scheiden, de kracht van fantasie, verbeelding èn…humor.

Belangrijkste leerdoelen:
Leren verhalen maken, verwoorden en spelen. De voorstelling en je eigen fantasie zijn daarbij uitgangspunt.

Klik hier voor de SLO leerlijnen. 

Extra materiaal:
Lesbrief bij Ping vind je hier.

Trailer van Ping vind je hier.  

Belangrijk om te weten:
Bij de start van het programma plant de kunstdocent een overleg, om uitleg te geven over de inhoud van de lessenserie en af te kunnen stemmen hoe leerkracht en kunstdocent gaan samenwerken.

De voorstelling is te zien in het Kumulus theater op:
28 juni om 10.15 uur en 13.15 uur 
29 juni om 10.15 uur en 13.15 uur 
30 juni 2021 om 10.15 uur 

  

Wil je meer informatie over de voorstelling? Klik dan hier.

Wil je meer weten over Esther de Koning en de theatervoorstellingen die zij maakt? Klik dan hier.

 *****
Corona-maatregelen:
Het aanbod 2020-2021 is onder voorbehoud. Het programma wordt aangepast op de geldende Corona maatregelen op het moment van uitvoering.

Aanbieder: Kaleidoscoop - Toon je Talent

Locatie: Theater Kumulus

Docent: Olivia van de Koppel; Esther de Koning

Aantal lessen: 6

Duur per les: 60 min

Aantal deelnemers: 20 - 30

Datum en tijdstip in overleg