Pippi Powerrr i.s.m. Het Laagland:

Belangrijke informatie voor scholen die hebben ingetekend op Pippi Power, ga naar: belangrijk om te weten (onderaan deze pagina). 

Deze activiteit bestaat uit een bezoek aan ‘Pippi Powerrrr’ gekoppeld aan 6 danslessen op school. 

Bezoek aan Pippi Powerrrr:
Maak je borst maar nat voor deze brutale familievoorstelling. ‘Pippi Powerrrrr’ is een avontuurlijke ode aan trouw zijn aan jezelf, in de geest van de wereldberoemde Pippi Langkous én haar eigentijdse ‘zusje’ Greta Thunberg.

Die onvoorspelbare Pippi, die zich – net als Greta – niet in één hokje laat stoppen en zich door niets of niemand uit het veld laat slaan. Villa Kakelbont maakt plaats voor een heerlijk chaotische theatervloer, waarbij niets is zoals het hoort. En Pippi maakt plaats voor een bonte club actrices, van expressief tot verlegen, van dwars tot meegaand. Samen op ontdekkingstocht naar ieders eigen powerrrrr.

Lessen in de klas:
Elementen uit deze voorstelling als: ‘waar zit jouw kracht’ en ‘wat maakt jou uniek’, zijn uitgangspunt voor de danslessen. De leerlingen worden uitgedaagd om ook op ontdekkingstocht te gaan naar hun eigen ‘power’.

De dansopdrachten zijn afwisselend en prikkelen diverse kwaliteiten van de leerlingen. Zowel reproductieve als creatieve opdrachten komen aan bod. De creativiteit en het onderzoekend vermogen van de leerlingen worden aangesproken. Evenals het oefenen van nieuwe dansbewegingen. Daarbij wordt er afgewisseld tussen individuele opdrachten, werken in tweetallen en groepsopdrachten. Sommige opdrachten worden in de lessen herhaald en verdiept. Toch is iedere les weer anders en staan er nieuwe dansopdrachten centraal. Hierbij wordt er rekening gehouden met de leerlijnen dans. 

De danslessen worden verzorgd door Anouk Habets en Myrthe Schoenmakers. 

Thema's:
Trouw zijn aan jezelf en je eigenheid bewaren

Belangrijkste leerdoelen:
De creativiteit en het onderzoekend vermogen van de leerlingen worden aangesproken. De voorstelling en je eigen fantasie zijn daarbij uitgangspunt.

Als de lessen zijn gekoppeld aan toneel lessen in de klas, klik dan hier voor de SLO leerlijnen.
Als de lessen zijn gekoppeld aan dans lessen in de klas, dan gelden deze SLO leerlijnen. 

Extra materiaal:
Er is begeleidend lesmateriaal, dat beschikbaar is in de periode dat het programma van start gaat.

Belangrijk om te weten:
Het Laagland heeft helaas door Corona moeten besluiten dat de gloednieuwe voorstelling Pippi Power dit jaar niet de planken op kan. 

Wat betekent dit voor jouw groep, als je hebt ingetekend op het programma Pippi Power? 
Het goede nieuws is dat we een andere voorstelling hebben kunnen programmeren Ping gespeeld door Esther de Koning.

Klik hier voor meer info.

Jouw groep gaat naar Ping op 28-29 of 30 juni in theater Kumulus.

De planning voor het bezoek aan de voorstelling wordt t.z.t. gemaakt, zodat we tegen die tijd meer zekerheid hebben of het bezoek met de dan geldende Corona maatregelen ook daadwerkelijk kan doorgaan.

Bij de start van het programma plant de kunstdocent een overleg, om uitleg te geven over de inhoud van de lessenserie en af te kunnen stemmen hoe leerkracht en kunstdocent gaan samenwerken.

*****
Corona-maatregelen:
Het aanbod 2020-2021 is onder voorbehoud. Het programma wordt aangepast op de geldende Corona maatregelen op het moment van uitvoering.

Aanbieder: Kaleidoscoop - Toon je Talent

Locatie: TJT ruimte op locatie

Docent: Anouk Habets , Myrthe Schoenmakers

Aantal lessen: 6

Duur per les: 60 min

Aantal deelnemers: 20 - 30

Datum en tijdstip in overleg